Personal Data Processing Statement


This Personal Data Processing Statement (“PDPS”) is prepared in accordance with the requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”). This PDPS sets out the policies and procedures of the Group with regard to your personal data and your agreement to the usage and processing of your personal data for purposes set out below.

1. Definition

1.1 “Group” means Genting Malaysia Berhad and/or its holding company, subsidiaries, related and associated companies and companies using or may be using the brands of “Genting” and/or “Resorts World”, regardless whether such company(ies) are incorporated in or outside Malaysia.

1.2 “Personal Data” means personal data as defined under the Act, including without limitation your name, nickname, age, gender, date of birth, address(es), email address(es), telephone number(s), CCTV and audio recording(s), photograph(s), opinion(s), comment(s), any infectious or contagious disease related information including without limitation, COVID-19 testing and/or vaccination records available at the relevant time, information in connection to the programmes and/or packages you have participated in and such other personal information or your views/opinions that are, have been and may be collected, compiled, processed and maintained with the Group from time to time.

2. Provision of Personal Data (including sensitive personal data) and Consent

2.1 The Group will obtain your Personal Data when you provide your Personal Data to the Group in any way or manner including pursuant to any transactions and/or inquiries made with the Group or upon request from the Group. The Group will also receive, collect, use, store and/or process your Personal Data when you enter the Group’s websites, social networking sites and/or blogs and/or participate in any of the events or activities of the Group that you may have participated at any time and for whatever purposes.

2.2 The Group may also receive, collect, use, store and/or process your Personal Data which are provided or made available by any third parties, credit reference bodies, regulatory and law enforcement authorities, and other casino operators, for reasons including delivery of the Group’s services (for example, conducting appropriate checks and risk assessments to facilitate the provision of any services and facilities that are or may be offered by the Group), performance of conditions of agreements and/or to comply with the Group’s legal and/or regulatory obligations.

2.3 By providing your Personal Data to the Group in whatever manners and/or for whatever purposes, and until you notify the Group of your intention to limit the right to process as set out herein, it is considered you have expressly agreed for the Group to collect, use, process and/or store your Personal Data (including sensitive Personal Data) in accordance with terms and conditions of this Personal Data Processing Statement.  

3. Purposes of Processing

3.1 The Group may use, collect, process and/or store your Personal Data for the following purposes, namely:-

(a) To process your application/form;

(b) To communicate with you via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;

(c) To respond to questions and comments from you;

(d) To provide the products, goods, facilities, programmes, services and/or such other activities or events as you may have requested or of interest;

(e) For administrative purposes;

(f) To notify you of any changes to our products, goods, facilities and/or services which may affect you via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;

(g) To market and promote the products, goods, facilities and/or services that are or may be offered by the Group or may be of interest to you from time to time via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;

(h) To process and analyse your Personal Data either individually or collectively with other persons (including companies);

(i) To monitor, access and/or evaluate your fitness and properness to join, participate, enjoy or utilise any of the programmes, packages, facilities, services and/or properties of the Group, including but not limited to any customer loyalty programme(s);

(j) For direct marketing purposes via SMS, phone call, email, fax, mail and/or any other appropriate communication channels;

(k) Other purposes which the Group may reasonably deem fit;

(l) To provide and/or verify your Personal Data, to carry out security or financial checks and to conduct risk assessments with other casino operators, service providers, banks, regulatory, judicial and enforcement authorities for the purposes of facilitating or processing any of your financial transactions;

(m) For fraud prevention and detection;

(n) For the Group to comply with and/or discharge obligations required under the law within and/or outside Malaysia, such as reporting requirements under the Anti Money Laundering and Anti-Terrorism Financing Act 2001 and the Registration of Guests Act 1965;

(o) Contact and movement of all persons into and out of our properties, including without limitation, our guests, suppliers, contractors and tenants in the event of any individual or close contact testing positive for any infectious and/or contagious diseases;

(p) To monitor, evaluate, assess and/or take any applicable action in respect of any infectious or contagious disease, including without limitation, the records and/or status of COVID-19 testing and/or vaccination;

(q) To assist and provide to the authorities relevant information to support contact tracing efforts to reduce the spread of infectious and/or contagious diseases;

(r) To be shared with other relevant authorities as may be required by Malaysian Communication and Multimedia Commission (MCMC) in order to carry necessary medical and administrative interventions;

(s) For such other purposes as may be required or permitted by laws within and outside Malaysia, including laws relating to evidence.

3.2 Provision of your Personal Data for the purposes listed in Section
3.1 (a) to (l) above is voluntary and optional. However, failure to provide the requested Personal Data or any limitation against the Group to process your Personal Data may result in the Group being unable

(a) to process the relevant application/form;

(b) to provide all or part(s) of the products, goods, facilities and/or services as described above or any other products, goods, facilities and/or services that the Group is providing to you in a continuous manner;

(c) to provide the products, goods, facilities and/or services to the extent as stated in the promotional materials of the Group; and/or

(d) to provide any of the new products, goods, facilities and/or services that may be offered by the Group from time to time.

3.3 Provision of your Personal Data for the purposes listed in Section 3.1 (m), (n), (r) and (s) above is mandatory and your failure or refusal to provide Personal Data for these purposes may constitute an offence under the law and/or the Group may discontinue their business relationship with you.

3.4 Your Personal Data may be transferred to, stored in, and processed in a jurisdiction other than Malaysia. You understand and consent that your Personal Data may be transferred outside of Malaysia to those third parties with whom the Group share it as described in this PDPS.

3.5 Should you decide not to provide the data for the purposes listed in Section 3.1(o), (p) and (q) above, we reserve the right to refuse you into our properties.

4. Disclosure to Third Parties

4.1 For purposes as described herein and to facilitate the provision of the various products, goods, facilities and/or services to you, the Group may share with and/or transfer your Personal Data to:-

(a) the other entities within the Group;

(b) the Group’s third party service providers;

(c) any person under a duty of confidentiality to the Group;

(d) any actual or proposed assignee, transferee, participant or sub-participant of the Group’s rights or business;

(e) your immediate family members and/or emergency contact person as may be notified to the Group from time to time; and

(f) regulatory and government authorities in order to comply with statutory and/or government requirements; including without limitation the Ministry of Health, Ministry of Science, Technology and Innovation, Special Committee for Ensuring Access to COVID-19 Vaccine Supply (JKJAV) or authorised persons including but not limited to any authorized officer as defined under the Prevention and Control of Infectious Disease Act 1988, hospitals, health clinics, vaccination centres and/or medical practitioners for reporting purposes.


4.2 The Group may also share your Personal Data where required by law or where disclosure is necessary to comply with applicable laws, legal processes or queries from the relevant authorities.

5. Rights to Limit Processing

5.1 If you:

(a) do not wish to receive any marketing communications from the Group; or

(b) wish for the Group to stop processing your Personal Data for marketing purposes or any direct marketing purposes; or

(c) wish to change the manner in which the Group is permitted to process your Personal Data as described under Section 3 above;you may submit a request in writing to the address stated in Section 7 below.

5.2 When you visit the Group’s websites, there is automatic collection of some information about your computer such as IP address, web browser software, and referring website. Such information is only used for the purpose of creating a better user experience and to identify areas for improvement on the Group’s websites.

5.3 As a visitor to the Group’s websites, you may also be assigned a permanent cookie file on your computer's hard drive. You may always choose not to receive a cookie file by enabling your web browser to refuse cookies or prompt before accepting a cookie. By refusing to accept a cookie, you may not be able to access certain services and tools offered on the website.

5.4 When you access certain pages of the Group’s websites or reserve rooms or purchase items, you may be required to sign in, using an ID and password. Once you signed in, the Group will record your ID in the cookie file on your computer if you checked the box entitled “Remember me”. Permanent cookie files remain on your computer's hard drive until you manually delete the file.6. Access and Correction of Personal Data

6. Access and Correction of Personal Data

6.1 You may, request to access to and/or to make any correction to your Personal Data by submitting a request in writing to the Group to the address stated in Section 7 below.

6.2 In respect of your right to access and/or correct your Personal Data, the Group has the right to:-

(a) refuse your request to access and/or make any correction to your Personal Data in the manner provided in the Act, such as where expense of providing access to you is disproportionate to the risks to your privacy, or where the rights of others may also be violated, amongst other reasons;

(b) refuse your request to access and/or make any correction to your Personal Data as permitted under the Act, including where your Personal Data is being processed by the Group in order to discharge regulatory functions and providing you access and/or the right to make any correction to your Personal Data is likely to prejudice proper discharge of those functions by the Group; and

(c) charge a fee as may be allowed under the Act for processing of your request to access your Personal Data.

6.3 Notwithstanding that access is granted to you or any correction / updating of your Personal Data is performed, this PDPS shall remain valid and effective at all times.

7. Enquiries and Contact

You may request for access and/or request for correction of your Personal Data or make any inquiries or complaints in relation to the processing of your Personal Data by contacting the following personnel for further assistance:-


Head of Department
Risk & Compliance Department, Genting Malaysia Berhad
Address : Genting Highlands Resort, 69000 Genting Highlands, Pahang Darul Makmur, Malaysia.
Tel. No. :  +603-61059439
E-mail : pdp@rwgenting.com

Notes:
(1) The Group reserves the right to revise this PDPS from time to time due to changes in applicable laws and regulations and you shall be deemed to have agreed to such revision(s) if you continue your relationship with the Group without any objection.

You are welcome to obtain the latest version of this PDPS from the Group’s website or from our customer service counters.

(2) In case of discrepancies between the English version and other translated versions of this PDPS, the English version shall apply and prevail.

(3) Please take note that the above designated email address is only for personal data related matters. For other enquiries, please refer www.rwgenting.com.

Penyata Pemprosesan Data Peribadi


Penyata Pemprosesan Data Peribadi (“PPDP”) ini disediakan mengikut peruntukan yang termaktub dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”). PPDP menetapkan polisi dan prosedur Kumpulan berkenaan dengan data peribadi anda dan persetujuan anda dalam penggunaan dan pemprosesan data peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang ditetapkan di bawah.

1. Definisi

1.1 “Kumpulan” ertinya Genting Malaysia Berhad dan/atau syarikat induk, anak-anak syarikat, syarikat-syarikat yang berkaitan dan bersekutunya, dan syarikat-syarikat yang mengguna atau mungkin mengguna jenama “Genting” dan/atau “Resorts World”, tidak kira sama ada syarikat (atau syarikat-syarikat) itu diperbadankan di dalam atau luar Malaysia.

1.2 “Data Peribadi” ertinya data peribadi yang ditaksirkan dalam Akta, termasuk tanpa batasan nama anda, nama samaran, umur, jantina, tarikh lahir, alamat, alamat e-mel, nombor telefon, rakaman CCTV dan audio, gambar, pendapat, komen, maklumat berkaitan penyakit berjangkit atau menular termasuk tanpa batasan, ujian COVID-19 dan/atau rekod-rekod vaksinasi tersedia pada masa yang berkaitan , maklumat berkaitan dengan program dan/atau pakej yang anda telah sertai dan apa-apa maklumat peribadi atau pandangan/pendapat anda yang telah dan mungkin dikumpul, disusun, diproses dan dikekalkan dengan Kumpulan dari semasa ke semasa.

2. Pemberian Data Peribadi

2.1 Kumpulan akan memperolehi Data Peribadi anda apabila anda memberi Data Peribadi anda kepada Kumpulan dalam apa-apa cara atau bentuk termasuk yang berhubungan dengan apa-apa transaksi dan/atau pertanyaan yang dibuat dengan Kumpulan. Kumpulan juga akan menerima dan menyimpan Data Peribadi anda apabila anda memasuki laman web, laman-laman web rangkaian sosial dan/atau blog Kumpulan dan/atau mengambil bahagian dalam apa-apa acara atau aktiviti Kumpulan yang mungkin anda sertai pada bila-bila masa dan untuk apa-apa tujuan.

2.2 Kumpulan juga menerima, mengumpulkan, menggunakan, menyimpan dan/atau memproses Data Peribadi anda yang dibekalkan oleh mana-mana pihak ketiga, badan rujukan kredit, pihak penguatkuasa dan perundangan dan pengendali kasino yang lain, untuk sebab-sebab termasuk pembekalan perkhidmatan Kumpulan (contohnya, melakukan semakan yang bersesuaian dan penilaian risiko untuk memudahkan pembekalan perkhidmatan), mematuhi syarat-syarat perjanjian dan/atau untuk mematuhi obligasi-obligasi undang-undang Kumpulan.

2.3 Dengan memberikan Data Peribadi anda kepada Kumpulan dengan cara apa pun dan/atau untuk apa-apa tujuan, dan sehingga anda memberitahu Kumpulan bahawa anda berhasrat untuk membatasi hak untuk memproses seperti yang dinyatakan di sini, adalah dianggap bahawa anda telah dengan jelas bersetuju untuk Kumpulan untuk mengumpulkan, menggunakan, memproses dan/atau menyimpan Data Peribadi anda (termasuk Data Peribadi sensitif) berdasarkan terma dan syarat Penyata Pemprosesan Data Peribadi ini.

3. Tujuan Pemprosesan

3.1 Kumpulan mungkin mengguna, mengumpul, memproses dan/atau menyimpan Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan berikut, iaitu:-

(a) Untuk memproses permohonan/borang anda;

(b) Untuk berkomunikasi dengan anda melalui SMS, panggilan telefon, emel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang bersesuaian;

(c) Untuk memberi respons kepada soalan-soalan dan komen-komen anda;

(d) Untuk menyediakan produk, barangan, kemudahan, program, perkhidmatan dan/atau apa-apa aktiviti lain seperti yang anda minta atau berminat;

(e) Untuk tujuan pentadbiran;

(f) Untuk memaklumkan apa-apa perubahan pada produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan kami yang boleh mempengaruhi anda melalui SMS, panggilan telefon, emel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang bersesuaian;

(g) Untuk memasarkan dan mempromosikan produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan yang atau mungkin ditawarkan oleh Kumpulan atau yang mungkin meminatkan anda dari semasa ke semasa melalui SMS, panggilan telefon, emel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang bersesuaian;

(h) Untuk memproses dan menganalisis Data Peribadi anda secara individu atau kolektif dengan individu-individu yang lain (termasuk syarikat-syarikat);

(i) Untuk memantau, mengakses dan/atau menilai kecergasan dan kewajaran anda untuk menyertai, mengambil bahagian, menikmati atau mengguna mana-mana program, pakej, kemudahan atau harta benda Kumpulan, termasuk tetapi tidak terhad kepada mana-mana program kesetiaan pelanggan;

(j) Bagi tujuan pemasaran langsung melalui SMS, panggilan telefon, emel, faks, surat dan/atau lain-lain saluran komunikasi yang bersesuaian;

(k) Bagi tujuan-tujuan lain yang difikirkan patut oleh Kumpulan;

(l) Untuk membekalkan dan/atau mengesahkan Data Peribadi anda, menjalankan semakan keselamatan dan kewangan dan penilaian risiko dengan pengendali kasino yang lain, pembekal perkhidmatan, bank, pihak penguatkuasa, kehakiman dan pihak berkuatkuasa bagi tujuan memudahkan atau memproses sebarang transaksi kewangan anda;

(m) Bagi pencegahan dan pengesanan penipuan; dan

(n) Bagi tujuan Kumpulan mematuhi dan menunaikan obligasi yang dikehendaki di bawah undang-undang di Malaysia dan/atau luar Malaysia seperti keperluan pelaporan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001 dan Akta Pendaftaran Tetamu 1965.

(o) Hubungan dan pergerakan semua individu di lokasi hakmilik kami, termasuk tanpa batasan, tetamu, pembekal, kontraktor dan penyewa kami, sekiranya terdapat individu atau kontak rapat yang diuji positif untuk sebarang penyakit berjangkit atau menular;

(p) Untuk memantau, menilai, mengakses dan/atau mengambil tindakan yang bersesuaian berkenaan dengan penyakit berjangkit atau menular, termasuk tanpa batasan, rekod dan/atau status saringan COVID-19 dan/atau vaksinasi; 

(q) Membantu dan memberikan maklumat yang relevan kepada pihak berkuasa untuk menyokong usaha pengesanan kontak rapat untuk mengurangkan penyebaran penyakit berjangkit atau menular; dan

(r) Untuk dikongsi dengan pihak berkuasa yang berkenaan jika diperlukan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk menjalankan campur tangan perubatan dan pentadbiran yang diperlukan;

(s) Untuk tujuan lain yang mungkin diperlukan atau dibenarkan oleh undang-undang di dalam dan di luar Malaysia, termasuk undang-undang yang berkaitan dengan keterangan.

3.2 Pemberian Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang disenaraikan dalam Seksyen 3.1 (a) hingga (l) di atas adalah secara sukarela dan secara pilihan. Walau bagaimanapun, kegagalan memberi Data Peribadi yang diminta atau apa-apa yang mengehadkan Kumpulan untuk memproses Data Peribadi itu boleh mengakibatkan Kumpulan tidak dapat

(a) memproses permohonan/borang berkenaan;

(b) menyediakan seluruh atau sebahagian produk, barangan, kemudahan dan/ atau perkhidmatan yang disenaraikan di atas atau mana-mana produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan yang disediakan oleh Kumpulan kepada anda secara berterusan;

(c) menyediakan produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan setakat yang dinyatakan dalam bahan-bahan promosi Kumpulan; dan/atau

(d) menyediakan mana-mana produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan baru yang mungkin ditawarkan oleh Kumpulan dari semasa ke semasa.

3.3 Pemberian Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang disenaraikan dalam Seksyen 3.1 (m), (n), (r) dan (s) di atas adalah mandatori dan kegagalan atau keengganan anda untuk memberi Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan tersebut boleh menjadi suatu kesalahan di bawah undang-undang dan/atau Kumpulan mungkin menghentikan hubungan perniagaan dengan anda.

3.4 Data Peribadi anda boleh dipindahkan, disimpan, dan diproses dalam bidang kuasa lain selain Malaysia. Anda memahami dan bersetuju bahawa Data Peribadi anda mungkin dipindahkan kepada pihak ketiga di luar Malaysia di mana Kumpulan berkongsi dengannya seperti yang dinyatakan dalam PPDP ini.

3.5 Sekiranya anda memutuskan untuk tidak memberikan data bagi tujuan yang tersenarai dalam Bahagian 3.1 (o), (p) dan (q) di atas, kami berhak untuk menolak kemasukan anda ke premis hakmilik kami.

4. Pendedahan kepada Pihak Ketiga

4.1 Bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan di sini dan untuk memudahkan penyediaan pelbagai produk, barangan, kemudahan dan/atau perkhidmatan kepada anda, Kumpulan mungkin berkongsi dengan dan/atau memindahkan Data Peribadi anda kepada:-

(a) entiti-entiti lain di dalam Kumpulan;

(b) pembekal-pembekal perkhidmatan pihak ketiga Kumpulan;

(c) mana-mana orang di bawah kewajipan sulit kepada Kumpulan;

(d) mana-mana penerima serah hak, penerima hakmilik, peserta atau sub-peserta kepada hak atau perniagaan Kumpulan yang sah atau disarankan;

(e) ahli-ahli keluarga terdekat anda dan/atau orang yang dihubungi ketika kecemasan sebagaimana yang dimaklumkan kepada Kumpulan dari semasa ke semasa; dan

(f) pengawalselia dan pihak berkuasa kerajaan untuk mematuhi keperluan-keperluan undang-undang dan/atau kerajaan; termasuk tanpa batasan Kementerian Kesihatan Malaysia, Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi, Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAV) atau orang-orang yang diberi kuasa termasuk tetapi tidak terhad kepada pegawai diberi kuasa seperti yang ditaksirkan di bawah Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988, hospital, klinik kesihatan, pusat vaksinasi dan/atau pegawai-pegawai kesihatan untuk tujuan pelaporan.

4.2 Kumpulan juga mungkin berkongsi Data Peribadi anda seperti yang diwajibkan oleh undang-undang atau jika pendedahan adalah perlu untuk mematuhi undang-undang, proses undang-undang atau pertanyaan daripada pihak berkuasa yang berkenaan.

5. Hak untuk Mengehadkan Pemprosesan

5.1 Sekiranya anda:
(a) tidak ingin menerima apa-apa komunikasi pemasaran daripada Kumpulan; atau

(b) ingin Kumpulan menghentikan pemprosesan Data Peribadi anda bagi tujuan pemasaran atau sebarang tujuan pemasaran langsung; atau

(c) ingin mengubah cara di mana Kumpulan dibenarkan untuk memproses Data Peribadi anda seperti yang diterangkan di bawah Seksyen 3 di atas; anda boleh mengemukakan permintaan anda secara bertulis kepada alamat seperti yang dinyatakan dalam Seksyen 7 di bawah.

5.2 Apabila anda melawat laman web Kumpulan, beberapa maklumat mengenai komputer anda seperti alamat IP, perisian pelayar web, dan laman-laman web yang dirujuki akan dikumpulkan secara automatik. Maklumat itu hanya digunakan untuk mewujudkan pengalaman pengguna yang lebih baik dan untuk mengenal pasti bahagian yang perlu ditambahbaik dalam laman web Kumpulan.

5.3 Sebagai pelawat ke laman web Kumpulan, anda mungkin diperuntukan satu fail cookie kekal pada pemacu cakera keras komputer anda. Anda berhak memilih untuk tidak menerima fail cookie dengan membolehkan pelayar web anda untuk menolak cookie atau memberi isyarat sebelum menerima cookie. Dengan tidak menerima cookie, anda mungkin tidak dapat mengakses perkhidmatan dan peralatan tertentu yang ditawarkan di laman web.

5.4 Apabila anda mengakses halaman laman web Kumpulan atau menempah bilik atau membeli barang, anda mungkin dikehendaki mendaftar masuk dengan menggunakan ID dan kata laluan. Sebaik sahaja anda mendaftar masuk, Kumpulan akan merekodkan ID anda dalam fail cookie pada komputer anda sekiranya anda menanda petak yang bertajuk “Remember me”. Fail cookie kekal ini akan terus berada dalam pemacu cakera keras komputer anda sehingga anda memadamkan fail tersebut secara manual.

6. Akses dan Pembetulan Data Peribadi

6.1 Anda boleh memohon mengakses kepada dan/atau membuat sebarang pembetulan ke atas Data Peribadi anda dengan mengemukakan permohonan secara bertulis kepada Kumpulan di alamat yang tercatat dalam Seksyen 7 di bawah.

6.2 Berkenaan hak anda untuk mengakses dan/atau membetulkan Data peribadi, Kumpulan mempunyai hak untuk:-

(a) menolak permintaan anda untuk mengakses dan/atau membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda mengikut cara yang diperuntukkan dalam Akta, seperti perbelanjaan untuk memberikan akses kepada anda tidak setimpal dengan risiko kepada privasi anda, atau hak pihak lain tergugat, antara sebab lain.

(b) menolak permintaan anda untuk mengakses dan/atau membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda seperti yang dibenarkan di bawah Akta, termasuk di mana Data Peribadi anda diproses oleh Kumpulan untuk melaksanakan fungsi pengawalseliaan dan menyediakan akses kepada anda dan/atau hak untuk membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda mungkin memprejudiskan pelaksanaan fungsi-fungsi tersebut oleh Kumpulan; dan

(c) mengenakan fi yang dibenarkan di bawah Akta bagi memproses permintaan anda untuk mengakses Data Peribadi anda.

6.3 Walaupun akses diberikan kepada anda atau sebarang pembetulan/ pengemaskinian yang dilakukan terhadap Data Peribadi anda, PPDP ini hendaklah terus menjadi sah dan berkesan pada setiap masa.

7. Pertanyaan dan Cara Hubung

Anda boleh meminta akses dan/atau meminta untuk membuat pembetulan terhadap Data Peribadi anda atau membuat sebarang pertanyaan atau aduan berkaitan dengan pemprosesan Data Peribadi anda dengan menghubungi kakitangan berikut untuk bantuan lanjut:-

Ketua Jabatan
Jabatan Risiko & Komplian, Genting Malaysia Berhad
Alamat: Genting Highlands Resort, 69000 Genting Highlands, Pahang Darul Makmur, Malaysia.
No. Tel: +603-61059439 
E-mel:  pdp@rwgenting.com

Nota:
(1) Kumpulan berhak untuk menyemak semula PPDP ini dari semasa ke semasa atas sebab perubahan dalam undang-undang dan peraturan yang berkaitan dan anda dianggap telah bersetuju terhadap penyemakan itu sekiranya anda masih mengekalkan perhubungan dengan Kumpulan tanpa sebarang bantahan.

Anda dialu-alukan untuk mendapatkan versi terbaru PPDP dari laman web Kumpulan atau dari kaunter perkhidmatan pelanggan kami.

(2) Sekiranya berlaku percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi terjemahan lain untuk PPDP ini, maka versi Bahasa Inggeris akan dirujuk dan terpakai.

(3) Sila ambil perhatian bahawa alamat e-mel yang ditetapkan di atas adalah khusus untuk perkara berkaitan data peribadi. Untuk sebarang pertanyaan yang lain, sila merujuk ke laman web www.rwgenting.com.