Pengenalan

Temui Genting’s Highland Heroes! Rakan-rakan berbulu dan comel – Tabby the Tiger, Allie the Elephant, Joe the Orangutan, Benny the Entertainer, Callie the Dragon, dan Geno the Dinosaur bersedia untuk tunjukkan sisi mereka yang tidak pernah diperlihatkan kepada orang ramai. Bersedia untuk sesi meet & greet, aktiviti menyeronokkan, dan keajaiban yang akan membuatkan lawatan anda benar-benar diingati.

 

Kenali Wira Genting’s Highland Heroes


Tabby the Tiger

Tabby the Tiger berasal dari Tiger Town, tersembunyi jauh di dalam Highlands. Dia merupakan haiwan yang sangat bersemangat, bertenaga, dan sentiasa suka untuk berseronok dan gemar untuk mengembara. Tabby suka meneroka tempat-tempat baharu bersama rakan-rakannya. Kekuatan dan keberanian menjadikan Tabby rakan pelindung semulajadi yang boleh anda harapkan.


Allie the Elephant 

Sifat Allie the Elephant adalah sangat penyayang dan cukup pintar. Dia tinggal bersama keluarga besarnya di Highland Falls yang indah. Apabila Allie tidak sibuk atau sedang mengkaji persekitarannya, dia mungkin sedang seronok menari! Allie cukup minati muzik dan menari mengikut irama Hutan Hujan.


Joe the Orangutan

Joe the Orangutan tinggal di Bamboo Lagoon yang indah. Hobinya suka mendaki dan meneroka dunia baharu sepanjang hari. Rasa ingin tahu semula jadi Joe cukup kuat. Dia mendapat kegembiraan dalam berkongsi pengetahuan dan hasil penemuan bersama kawan baiknya, Geno the Dinosaur.


Benny the Entertainer

Benny the Entertainer ialah Beruang Matahari Malaya yang merupakan penghibur semula jadi yang mempunyai personaliti yang besar dan peramah. Dia mahir dalam helah kad, silap mata, menyanyi dan menari. Benny the Entertainer adalah contoh teladan kerana dia berani untuk mengikuti impiannya, walau apa jua halangannya.


Callie the Dragon

Callie the Dragon ialah makhluk kecil, comel dan sangat berkuasa dari Kuil Naga Mistik. Seperti kebanyakan naga yang lain, Callie mempunyai kuasa yang luar biasa dan perkasa. Dia juga merupakan kawan yang setia dengan kebolehan unik untuk melihat potensi dalam diri masing-masing.


Geno the Dinosaur

Geno the Dinosaur ialah dinosaur hidup sebenar bersifatkan anak anjing yang lembut dan jinak. Dia juga sentiasa gembira dan kuat bermain. JIka anda bertuah, anda boleh lihat Geno sedang berlari dan bermain di Bamboo Lagoon bersama rakan karib dan sahabatnya, Joe the Orangutan.

 

Lokasi: Lobi Hotel Genting SkyWorlds
Waktu: Setiap Sabtu dan Ahad jam 1:30 petang & 2:30 petang

Lokasi: Central Park, Taman Tema Genting SkyWorlds
Waktu: Setiap hari 11 pagi

* Masa penampilan karakter tertakluk kepada perubahan tanpa notis awal.

MOONBUNNY

 

 

moonbunny


MoonBunny adalah dunia yang penuh dengan watak yang menceriakan di permukaan Bulan, di mana pengembaraan magik menanti bersama stesen angkasa, tumbuhan bercahaya dan langit malam yang terang.

Dunia di mana rakan-rakan MoonBunny PING, ZOOSIE, ZINK, TIKA, dan MOJO menghadapi pengembaraan yang ceria dan pengalaman menyeronokkan setiap hari. Setiap MoonBunny boleh dikenal pasti melalui warna tersendiri, kekuatan, dan personaliti, mereka semua memakai helmet merah dengan antena.

Peranti istimewa ini membenarkan rakan-rakan MoonBunny untuk berkomunikasi dengan satu sama lain apabila mereka berjauhan. Helmet ini berfungsi sebagai konduktor untuk tenaga yang kuat apabila ia diperlukan untuk menghidupkan stesen angkasa, membawa tetamu dari kapal angkasa khas untuk parti, atau membawa kegembiraan dalam pesta di bulan ke tahap yang paling meriah. MoonBunny sentiasa seronok, bersemangat dan tidak pernah mengecewakan anda. Setiap kali anda memerlukan harapan dan semangat, dunia MoonBunny adalah destinasi anda.

 

 

Kenali MoonBunny

ping


PING

Ping adalah ketua terbaik dan dia adalah harapan rakan-rakannya. Kecerahan bulu putihnya membuatkan dia bersinar terang dikalangan semua. Apabila perkara yang tidak diingini berlaku, Ping sentiasa mempunyai rancangan dan bekerjasama dengan rakannya. Dia juga suka berseronok dengan alunan muzik dan menari kerana dialah yang selalunya akan memulakan parti bersama-sama!

zoosie


ZOOSIE

Zoosie adalah MoonBunny yang lucu, ceria dan selalu melihat kebaikan dalam segala perkara! Warna fuchsia nya yang terang sesuai dengan personaliti yang ceria dan riang. Dia selalu dapat dilihat sedang menyanyi dan menari dengan rentaknya sendiri. Dia selalu memainkan lagu-lagu cinta kerana Zoosie adalah seekor MoonBunny yang romantik. 

zink


ZINK

Zink sangat suka bermain, lucu dan nakal. Dengan bulu hijau terang dan personalitinya yang ceria, dia selalu membuat rakan-rakan MoonBunny nya ketawa, walaupun dalam saat-saat yang genting! Selain itu, Zink amat menjaga persekitaran dan sentiasa kehadapan untuk melindungi semua makhluk dan alam semula jadi.

tika


TIKA

Tika terkenal dengan kepintaran dan sifat keterbukaannya! Bulu orennya juga sesuai dengan semangat dan sifatnya. Dia adalah MoonBunny yang penyayang dan juga gemar untuk berlatih dan belajar. Tika selalu teruja untuk menerokai benda-benda baharu, membuatkannya seorang yang pakar dalam menyelesaikan masalah dan teka-teki. 

mojo


MOJO

Dengan bulu birunya yang kelihatan ranggi, Mojo adalah MoonBunny dengan penampilan dan sifat yang sangat santai, tetapi jangan terpedaya dengannya! Dia akan selalu bersedia untuk apa-apa cabaran yang mendatang dan selalu membuat kejutan dimana sahaja dia pergi. Sama ada di dalam sukan lasak, atau penerokaan tempat baharu, Mojo selalu mengajak rakannya untuk berseronok bersama-sama.