Kelazatan Moden


The Olive di Resorts World Genting menyajikan sajian kontemporari Malaysia dan antarabangsa.


Lokasi: Lobi, Genting Grand

TUTUP BUAT SEMENTARA WAKTU

Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi +603-61059652.


The Olive di Hotel Genting Grand, Resorts World Genting, telah direka bentuk semula untuk mencerminkan elemen kulinari yang dibawakan di restoran ini, ditambah dengan fabrik yang diterap dari corak motif batik tradisional dan jubin hiasan daripada warisan tempatan dan juga lukisan bersejarah yang menggambarkan lokasi asal hidangan yang ditawarkan di sini. 

Stail dapur terbuka dengan penghadang lutsinar membenarkan tetamu mengamati proses penyediaan makanan secara terus. Satu bilik privasi, juga diterapkan bersama elemen batik dan hiasan alatan memasak yang digunakan, membawa kenikmatan kelazaran hidangan dari masa lalu di dalam suasana yang penuh privasi, ditambahkan pula dengan rekaan menu khas buat para tetamu.

Sebagai sebahagian daripada pendekatan transformatifnya terhadap masakan, The Olive kini menawarkan pilihan terhad masakan antarabangsa warisan Afrika, Amerika Selatan dan Eropah.

The Olive adalah restoran mesra Muslim, dengan 85 kapasiti tempat duduk.

 

Menyediakan sajian Malaysia dengan cita rasa moden, restoran mesra Muslim ini sempurna untuk pengalaman makan malam yang intim dan dibuka setiap hari dari 5 petang – 11 malam.