Percutian Cuti Sekolah Bertemakan Alam Semula Jadi

Sehingga bulan Disember 2023

Bawa anak-anak anda menikmati suasana keindahan alam semula jadi di Resorts World Awana, sebuah resort yang baru diubah suai yang diliputi dalam hutan hujan berusia 130 juta tahun. Dengan pakej Percutian Cuti Sekolah Bertemakan Alam Semula Jadi ini, si kecil anda pasti akan bergembira untuk menginap dan bermain di resort kami yang berinspirasikan flora dan fauna.

The Little Foodie Staycation sempurna untuk keluarga dengan anak-anak yang gemar menikmati sajian makanan sihat yang didapati daripada sumber alam semula jadi. Pakej ini termasuk penginapan satu malam di bilik Superior Deluxe, sarapan pagi yang lazat di Jom Makan Awana, dan dua aktiviti untuk si kecil: Penuaian Madu Lebah Stingless dan aktiviti Little Baker.

Sementara itu, anak-anak kecil yang aktif yang suka meneroka boleh memilih Little Eco Warrior's Staycation, pakej lengkap dengan penginapan satu malam di bilik Superior Deluxe, sarapan pagi di Jom Makan Awana, dan dua aktiviti mesra kanak-kanak: lawatan alam semula jadi berpandu di Jejak Awana (Awana Trail) dan pengalaman Nature's Little Planters.

 

Jenis Pakej
HariMasa
Kelayakan
Kadar (net)
Ahli Genting Rewards
Bukan Ahli Genting Rewards


Little Foodie’s Staycation

Hari Pertama

 

 

 • Penginapan 2H1M di bilik Superior Deluxe di Resorts World Awana.
 • Sarapan untuk dua (02) dewasa dan dua (02) kanak-kanak di Jom Makan AwanaDari RM433Dari RM460
4 petang – 5 petang
atau
6 petang – 7 malam
 • Aktiviti Little Baker untuk dua (02) kanak-kanak

Hari Kedua
8.30 pagi - 9.30 pagi
atau
10.30 pagi - 11.30 pagi
 • Aktiviti Penuaian Madu Lebah Stingless untuk dua (02) kanak-kanak


Little Eco Warrior’s Staycation

 

Hari Pertama

 
 • Penginapan 2H1M  di bilik Superior Deluxe di Resorts World Awana
 • Sarapan untuk dua (02) dewasa dan dua (02) kanak-kanak di Jom Makan AwanaDari RM433Dari RM460
4 petang – 5 petang
atau
6 petang – 7 petang
 • Aktiviti Nature’s Little Planters untuk dua (02) kanak-kanak
Hari Kedua

 

9 pagi – 11 pagi

 • Lawatan alam semula jadi berpandu (2 – 3 jam) di Jejak Awana (Awana Trail) Genting Nature Adventures untuk dua (02) dewasa dan dua (02) kanak-kanak

Little Foodie’s Staycation
BulanTarikh
Sep30
Oct7 14 21 28
Nov4 11 18 25
Dec2 9 16 23 30
Little Eco Warrior's Staycation
BulanTarikh
Sep30
Oct7 14 21 28
Nov4 11 18 25
Dec2 9 16 23 30

 1. Daftar masuk awal dan daftar keluar lewat adalah tertakluk pada ketersediaan bilik.
 2. Sila pastikan anak anda mematuhi kod pakaian untuk aktiviti ini:
  • Little Baker & Nature's Little Planters: pakaian kasual
  • Penuaian Madu Lebah Stingless & Genting Nature Adventures: pakaian kasual dengan kasut sukan
 3. Aktiviti luar tertakluk kepada keadaan cuaca. Jika cuaca dianggap tidak sesuai untuk aktiviti luar sehingga daftar keluar, Resorts World Awana akan meneruskan pembayaran balik untuk aktiviti tersebut sahaja.
 4. Kanak-kanak boleh membawa balik produk siap (madu, kek cawan, tumbuhan) daripada aktiviti sebagai hadiah untuk ibu bapa.
 5. Sekurang-kurangnya seorang (01) penjaga/ ibu bapa dikehendaki menemani seorang (01)/ dua (02) anak untuk semua aktiviti.
 6. Program ini sesuai untuk kanak-kanak berumur antara lima dan 12 tahun (kecuali Awana Trail Nature Tour, yang sesuai untuk semua peringkat umur).
 7. Aktiviti mesra kanak-kanak (Penuaian Madu Lebah Stingless, Little Baker, Nature's Little Planters dan Genting Nature Adventures) tersedia untuk tetamu walk-in tertakluk pada ketersediaan slot.
 8. Setiap tempahan pakej Percutian Cuti Sekolah Bertemakan Alam Semula Jadi membenarkan hanya dua (02) kanak-kanak untuk menyertai aktiviti tersebut. Untuk slot tambahan untuk aktiviti mesra kanak-kanak, kadar bilik masuk RM68 setiap kanak-kanak akan dikenakan bayaran.
 9. Sila patuhi jadual aktiviti. Jika anda terlepas daripada masa yang ditetapkan, bayaran balik tidak akan dikenakan. Sila hadir sepuluh minit daripada masa yang ditetapkan, dan berkumpul di kaunter penerimaan tetamu Resorts World Awana.